Varför välja en omodern elinstallation i en ny villa?


På denna fråga finns det egentligen inte längre några bra svar.

Enda svaret är troligtvis okunskap, men det är inte något att vara stolt över eller skriva i sitt CV.


Oavsett vad vi köper idag så önskar vi produkter med moderna funktioner.

Det är lätt att göra jämförelser med andra produktområden såsom bilar, tv-apparater, ljud- och bildsystem, telefoner etc. Men även i valet av enklare produkter såsom cyklar, skor, kläder, glasögon, dörrar, fönster, lås, kök, badrum, mm så har produkterna utvecklats. Därav är frågan högst motiverad varför många fortfarande accepterar och installerar elinstallationer som de såg ut för 50 år sedan.


En modern elinstallation är enklare och snabbare att både projektera och installera. Antalet produkter kan minskas vilket både kortar ner arbetstiden och minskar materialkostnaden. Med driftsättning med hjälp av datorer och mobila enheter sparar man också tid. En modern elinstallation möjliggör också kundanpassningar som, om ens möjliga, blir väldigt dyra i en omodern anläggning.


Genom att redan vid byggnationen av en ny villa installera en modern elinstallation så har man dessutom förberett och framtidssäkrat villans funktioner. Det är enkelt att lägga till och ändra funktionaliteten baserat på nya och eller ändrade behov. I många fall behöver man inte ens röra själva installationen, det kan räcka med att justera i programmeringen av produkterna. I flera fall kan dessutom kunden göra detta själv, exempelvis ändra ett scenario.


Om man frågar sin kund vilken typ av elinstallation han/hon vill ha , omodern eller modern, blir sannolikt första motfrågan – vad kostar det?

Vad blir kundens reaktion om vi i elbranschen då svarar att det är samma pris? Ganska troligt att man väljer den moderna varianten.


Väljer man KNX kan utseende och funktion bli densamma för kunden, men nu har vi förberett installationen för framtida justeringar och önskemål.

Detta eftersom KNX är en öppen och företagsoberoende standard med 1000-tals produkter och oändliga funktioner att välja mellan.Kansli/support

Marcus Karlsson

0734-330250

Info@knx.seKontakt information                                             

Kansli                                                                             

KNX SWEDEN                                                                                     

c/o Tekniska Byrån

Storgatan 25C, 574 31 Vetlanda
                                                                          Integritets policy