FÖR FASTIGHETER
FÖR DITT HEM
FÖR PROFFS
KNX.org
MyKNX
         
NYHETER
WEBBINAR

ETS - det gemensamma verktyget för KNX!

ETS betyder Engineering Tool Software, ett tillverkaroberoende konfigurationsverktyg för att utforma och konfigurera anläggningar för hem & fastighetsautomation med KNX-systemet. ETS är en programvara som körs på Windows-plattform som är baserade på PC-datorer.
 

Varför ETS?

KNX Association är grundare och ägare av KNX-standarden och erbjuder med ETS ett konfigurationsverktyg, som de facto är en del av KNX-standarden och därför en del av KNX-systemet också. Detta resulterar i några stora fördelar:

 1. Garanti för maximal kompatibilitet av ETS mjukvara med KNX-standarden
 2. Alla produkter-databaser med certifierade produkter från alla KNX tillverkare kan importeras i ETS
 3. Bakåtkompatibilitet av ETS till produktdata och projekt av tidigare ETS versioner (till ETS2) sparar dina arbetsresultat och tillåter redigering.
 4. Överallt i världen använder konsulter, installatörer och systemintegratörer ett och samma ETS verktyg för varje KNX projekt och för varje KNX certifierade enheter. Tillförlitligt informationsutbyte är därför garanterat.


Vem använder ETS?

ETS är inriktat på alla användare av KNX-systemet, från nybörjaren till den duktiga och erfarna KNX partner eller installatör.

För att uppnå optimalt resultat för alla användare, erbjuder KNX - beroende på användarens kunskaper - flera ETS versioner samt motsvarande verktyg för olika målgrupper. För närvarande finns följande tre licensversioner:

 • ETS5 Demo; gratis test och övningsversion, för mycket små testprojekt
 • ETS5 Lite; små till mellan projekt med max. 20 produkter
 • ETS5 Professional; alla projekt, alla funktioner
ETS5 Professional är en kraftfull efterträdare till ETS4. ETS5 Professional stödjer dig i din projektering av hem- och fastighetsautomation.


Vilken är den senaste ETS versionen?

KNX-systemet har nu en historia på närmre 30 år. Under denna period har flera ETS versioner släppts:

 • ETS1: 1993 - 1996
 • ETS2: 1996 - 2004
 • ETS3: 2004 - 2010
 • ETS4: 2010 - 2014
 • ETS5: 2014 - ...
Den senaste och mest omfattande versionen är ETS5. Det är bakåtkompatibel med ETS4, ETS3 och ETS2, varför data (till exempel KNX-projekt) av tidigare ETS versioner kan importeras och användas utan problem.


Uppdatera kontinuerligt – vårt åtagande

Vi introducerade ETS på marknaden under 1993, och vi har konternuerligt gjort underhåll och uppgraderingar för denna mjukvara sedan dess. Varje år, i linje med vår kärnverksamhet fortsätter vi att investera i kontinuitet och förbättringar, till din fördel som kund. I ETS4 finns en inbyggd funtion för uppdatering så att du alltid kan ha senaste versionen nedladdad!


ETS-Appar

ETS Apps, är ingen app till smartphone, men det kan vara ett kraftfullt verktyg i din ETS5! En ETS App köps i onlineshopen, och är en utökning av funktionalitet till ETS. Olika appar har olika funktion. Gå in i MyKNX för att hitta mer info och se vilka ETS-appar som finns tillgängliga!
Integritetspolicy
© 2021 KNX Sweden
 
Kansli
KNX Sweden
c/o Tekniska Byrån
Storgatan 25C
574 31 Vetlanda
 
Kontakt
Marcus Karlsson
info@knx.se
+46 734-330250