KNX.org
MyKNX
         
NYHETER
WEBBINAR

ETS - det gemensamma verktyget för KNX!

ETS är ett tillverkaroberoende konfigurationsverktyg för att utforma och konfigurera anläggningar för hem & fastighetsautomation med KNX-systemet. ETS är en programvara som körs på Windows-plattform som är baserade på PC-datorer.
 

Varför ETS?

KNX Association är grundare och ägare av KNX-standarden och erbjuder med ETS ett konfigurationsverktyg som är en del av KNX-standarden och därför en del av KNX-systemet. Detta resulterar i stora fördelar:

  1. Garanti för maximal kompatibilitet av mjukvaran ETS med KNX-standarden
  2. Alla produktdatabaser med certifierade produkter från alla KNX-tillverkare kan importeras i ETS
  3. Bakåtkompatibilitet av ETS till produktdata och projekt av tidigare ETS versioner (till ETS2).
  4. Överallt i världen använder konsulter, installatörer och systemintegratörer ett och samma ETS-verktyg för varje KNX-projekt och för varje KNX-certifierad apparat. Tillförlitligt informationsutbyte är därför garanterat.


Vem använder ETS?

ETS är riktat till alla användare av KNX-system, från nybörjaren till den duktiga och erfarna KNX-partnern eller installatören.

För att uppnå optimalt resultat för alla användare erbjuder KNX flera ETS-versioner samt motsvarande verktyg för olika målgrupper. För närvarande finns följande licensversioner:

  • ETS6 Demo; gratis test och övningsversion
  • ETS6 Lite; små till mellanstora projekt med max. 20 produkter
  • ETS6 Home; enstaka mindre projekt med max. 64 produkter (endast 1 projekt per ETS-installation)
  • ETS6 Professional; alla projekt, alla funktioner
ETS6 Professional stödjer dig i din projektering av hem- och fastighetsautomation.


Vilken är den senaste ETS versionen?

KNX-systemet har nu en historia på över 30 år. Under denna period har flera ETS versioner släppts:

Den senaste och mest omfattande versionen är ETS6. Det är bakåtkompatibel med ETS5, ETS4, ETS3 och ETS2. Därmed kan data (till exempel KNX-projekt) av tidigare ETS-versioner importeras och användas utan problem.


Licenstyper

ETS6 kommer med två olika licenstyper; molnlicens eller licens via hårdvarulås (dongel). Om licensen knyts till en dongel är den aktiv på valfri PC där dongeln ansluts (kräver ingen internetuppkoppling). Om licensen är en molnlicens loggar du in på ditt konto i MyKNX från ETS-programmet på valfri PC (en permanent internetuppkoppling krävs).


Kontinuerlig uppdatering

ETS introducerades på marknaden 1993, och har konternuerligt underhållits och uppgraderats sedan dess. Varje år fortsätter KNX att investera i kontinuitet och förbättringar till din fördel som kund. I ETS finns en inbyggd funtion för uppdatering så att du alltid kan ha senaste versionen nedladdad!


ETS-appar

ETS-appar är ingen app till en smartphone, men det kan vara ett kraftfullt verktyg i din ETS! En ETS-app köps i MyKNX och är en utökning av funktionalitet i ETS. Olika appar har olika funktioner. Gå in i MyKNX för att hitta mer info och se vilka ETS-appar som finns tillgängliga!
Integritetspolicy
© 2024 KNX Sweden
 
Kansli
KNX Sweden
c/o Tekniska Byrån
Storgatan 25C
574 31 Vetlanda
 
Kontakt
Marcus Karlsson
info@knx.se
+46 734-330250